Росіяни готуються до штурму на запорізькому напрямку – сили оборони України

За словами Волошина, ворог зосереджує особовий склад поблизу Приютного
Фото: EPA (архів)

Російські окупанти перекидають свою техніку й сили на запорізький напрямок, що може свідчити про підготовку до штурмових дій. Про це 28 вересня розповів речник сил оборони півдня України Владислав Волошин в ефірі національного телемарафону, який транслював канал "Рада".

"Зокрема, у районі Приютного, за даними нашої розвідки, ворог зосереджує особовий склад, який планує задіяти у штурмових діях", – повідомив Волошин.

За його словами, днями з резервної автомобільної бази автомобільного транспорту Южного округу РФ окупанти отримали 25 легких автомобілів багі, які противник використовує для проведення штурмів малими групами піхоти.

"Це такі ознаки підготовки до того, що на запорізькому напрямку будуть у недалекому майбутньому проводитися штурмові дії", – зазначив речник.

Він додав, що на передових позиціях росіяни вже зосереджують особовий склад штурмових груп.

Контекст:

Після повномасштабного вторгнення в Україну російські окупаційні війська захопили частину території Запорізької області. Відтоді РФ регулярно завдає ударів по області.

Генеральний штаб ЗСУ в ранковому зведенні 28 вересня повідомив, що українські військові відбили три великі російські атаки на оріхівському та гуляйпільському напрямках у Запорізькій області.