Зеленський про Курську операцію: Будемо тиснути на Росію ще сильніше, лише силою можна наблизити мир

Курська операція – дуже важливий етап війни проти РФ, зазначив Зеленський
Фото: president.gov.ua

Розпочавши Курську операцію, Україна довела, що може витісняти війну на територію країни-агресора Росії. Про це 6 жовтня у вечірньому відеозверненні, яке опублікували у Facebook ОП, заявив президент України Володимир Зеленський.

Він повідомив, що головком ЗСУ Олександр Сирський доповів йому щодо Курської операції.

"Сьогодні – два місяці наших військових дій у Курській області. І це дуже важливий етап війни. Те, що значно допомогло і надалі допомагає нашій державі. Українці довели, що можуть витискати війну в Росію. І за достатньої підтримки партнерів зможемо тиснути на Росію саме так, як потрібно, щоб у Росії відчували, що війна нічого їм не дасть", – сказав президент.

Зеленський висловив подяку всім підрозділам, які "роблять усе, щоб поповнювати обмінний фонд для України".

"Наша Курська операція дала один із найбільших внесківів в обмінний фонд заради звільнення українців із полону. Це важливо, – наголосив глава держави. – Ми будемо тиснути на Росію ще сильніше, бо лише силою можна наблизити мир".

Контекст:

Із 6 серпня ЗСУ ведуть наступальну операцію на території Курської області РФ. За даними Зеленського, на цей напрямок РФ перекинула 60 тис. військових, зокрема забрала з фронту в Україні.

Станом на 27 серпня, за даними ЗСУ, Україна контролювала на цьому напрямку 1294 км&³2; території, ідеться про 100 населених пунктів. Після цього були нові повідомлення про просування сил оборони в Курській області.

Зеленський заявляв, що створення українською армією буферної зони в російському регіоні є одним із головних завдань сил оборони. Також серед цілей операції, озвучених українським військово-політичним керівництвом – поповнення обмінного фонду, превентивний удар, щоб не допустити захоплення окупантами частини Сумської області, демонстрація росіянам, що для нелегітимного президента РФ Володимира Путіна важливіше окупація України, ніж захист населення в самій Росії, відволікання сил ворога на покровському і курахівському напрямках на сході України.