Зеленський про загибель чоловіка з маленьким сином у Київській області: Росіяни не мають жодних географічних обмежень на застосування зброї

Зеленський нагадав про потреби України для захисту від обстрілів
Фото: EPA

Президент України Володимир Зеленський прокоментував у Facebook повітряну атаку країни-агресора РФ у ніч на 11 серпня, унаслідок якої в Київській області загинули 35-річний чоловік і його чотирирічний син.

Також постраждало ще троє людей, серед них 12-річний хлопець, зазначив Зеленський. Він висловив співчуття рідним і близьким загиблих.

За попередньою інформацією, росіяни застосували північнокорейську ракету, розповів президент. Піротехніки й далі працюють, щоб установити точні дані щодо цієї ракети.

"Тільки за один цей тиждень російська армія вдарила понад 30 ракетами і більше ніж 800 керованими авіабомбами. Росіяни не мають жодних географічних обмежень на застосування такої зброї – із перших днів повномасштабної війни вся територія нашої держави під загрозою постійних ударів", – написав Зеленський.

Він зазначив, що українці вдячні всім партнерам, які допомагають із системами ППО та бойовою авіацією. Але щоб дійсно зупинити російський терор, Україні потрібен не тільки повноцінний повітряний щит, а й "сильні рішення", які знімуть обмеження на захисні дії.

"Коли українська далекобійність не матиме лімітів, ця війна точно отримає ліміт – ми реально наблизимо її справедливе завершення", – наголосив президент.

Контекст:

Росія вночі 11 серпня вдарила по Україні чотирма балістичними ракетами виробництва КНДР і 57 безпілотниками. Повітряні сили ЗСУ повідомили, що збито 53 дрони.

Уламки ракети впали на приватні житлові будинки у Броварському районі Київської області. Під завалами будівлі опинилися двоє людей – 35-річний чоловік і його чотирирічний син, обидва загинули.