Зеленський провів нараду із Сирським і повідомив, що під контролем України ще один населений пункт у Курській області РФ

Сирський доповів про оперативну обстановку в усіх районах активних бойових дій, зазначив Зеленський
Фото: president.gov.ua

Президент України Володимир Зеленський повідомив 22 серпня у Facebook, що відвідав прикордоння Сумської області й провів нараду з головнокомандувачем ЗСУ Олександром Сирським і начальником ОВА Володимиром Артюхом.

"Головком доповів про оперативну обстановку в усіх районах активних дій, і зокрема на найжорсткіших напрямках фронту. Повідомив про кроки з посилення оборони на торецькому та покровському напрямках. У визначених районах Курської області під контролем України ще один населений пункт, і маємо поповнення обмінного фонду", – написав Зеленський.

Він повідомив, що Артюх доповів про ситуацію в Сумській області після початку Курської операції.

"Спостерігається зменшення обстрілів зі ствольної зброї та зменшення жертв серед цивільних, – наголосив Зеленський. – Окрема увага – координації дій між військовими, поліцією та ДСНС у прикордонні, зокрема для організації гуманітарних конвоїв у визначені райони Курської області".

Контекст:

6 серпня почався наступ ЗСУ в Курській області РФ, у регіоні тривають бої. З 9 серпня у трьох сусідніх з Україною областях – Курській, Брянській та Бєлгородській – запровадили режим контртерористичної операції.

12 серпня Зеленський уперше офіційно повідомив про операцію в Курській області. За його словами, створення українською армією буферної зони в російському регіоні є одним із завдань сил оборони.

20 серпня Сирський поінформував, що під контролем України – 1263 км&³2; і 93 населені пункти російського регіону.

У ЦПД поінформували 22 серпня, що частина російських військ у Курській області опинилася практично в котлі.