Зеленський провів засідання ставки. Серед питань – дрони й покращення центрів підготовки ЗСУ

Зеленський сказав, що Україна знає, як діяти, щоб обмеження, котрі вводять держави – експортери компонентів для дронів, не були критичними для неї
Фото: president.gov.ua

Президент України Володимир Зеленський 16 вересня провів засідання ставки верховного головнокомандувача, на ньому розглянули, зокрема, питання про роботу центрів бойової підготовки українських захисників. Про це Зеленський повідомив у Telegram. 

"Центри бойової підготовки. Заслухав доповідь головного інспектора МО Ігоря Воронченка. Дав доручення Генштабу надати перелік заходів для покращення роботи центрів. Держава зобов'язана гарантувати якісну підготовку тим, хто її захищає", – написав він. 

За словами президента, також він заслухав доповіді української розвідки про наміри й настрої в лавах російських окупантів, була доповідь про ситуацію на фронті. 

"Розвідники відзначили помітне погіршення дисципліни в російських підрозділах", – зазначив Зеленський. 

Ще два питання, які винесли на засідання ставки, – стан готовності укриттів об'єктів критичної інфраструктури й календар завершення робіт із їх будівництва, також говорили про безпілотники. 

"Деякі найбільші держави – експортери компонентів для дронів запроваджують експортні обмеження. Ми знаємо, як зробити, щоб ці обмеження не стали для нас критичними", – додав він. 

Контекст:

Ставку верховного головнокомандувача Зеленський створив 24 лютого 2022 року, у день початку повномасштабного вторгнення в Україну країни-агресора Росії.