"Жаворонок? Сова". ГУР організував вуличні акції біля підприємств ВПК у Санкт-Петербурзі. Відео

Акції відбулися біля найбільших заводів і конструкторських бюро рідного міста Путіна
Фото: Головне управління розвідки МО України / Telegram

14 жовтня біля підприємств військово-промислового комплексу в Санкт-Петербурзі РФ Головне управління розвідки Міністерства оборони України організувало вуличні акції й закликало працівників до боротьби проти війни. Про це в Telegram повідомила пресслужба ГУР.

На фото й відео, які опублікували українські розвідники, видно, як промоутери роздають інформаційні листівки. У них, а також на транспарантах учасників акції зображено QR-код, який веде в головний бот розвідки.

У ГУР зазначили, що акції відбулися біля найбільших заводів і конструкторських бюро рідного міста нелегітимного президента Володимира Путіна.

У такий спосіб конструкторам, інженерам та іншим працівникам російських підприємств, які проєктують, виготовляють, ремонтують зброю й військову техніку, нагадали про персональну відповідальність за ведення війни проти України.

Назва акції "Жаворонок? Сова" обрана невипадково, адже саме сова, яка тримає меча над мапою Росії, є емблемою воєнної розвідки України.

Контекст:

27 вересня, за даними ГУР, під Москвою ліквідовано керівника 924-го державного центру безпілотної авіації міноборони країни-агресора РФ полковника Олексія Коломєйцева, причетного до здійснення воєнних злочинів в Україні.