ГУР показав атаку на окупантів у Тьоткіно Курської області РФ. Відео

FPV-дрони спалили засоби зв’язку, знищили ворожий транспортний засіб і будівлю з особовим складом росармії
Фото: Головне управління розвідки Міністерства оборони України / Facebook

У селі Тьоткіно Курської області РФ сили оборони України знищили ворожий транспортний засіб і будівлю з особовим складом росармії. Про це 11 жовтня у Facebook повідомила пресслужба Головного управління розвідки Міністерства оборони України.

"У селі Тьоткіно атаками FPV-дронів спалено засоби зв’язку, знищено виявлені українськими розвідниками ворожий транспортний засіб і будівлю з особовим складом армії держави-агресора Росії", – ідеться в повідомленні.

Розвідники зазначили, що успішні дії на курському напрямку фронту здійснила ударно-розвідувальна група "Відьмак" ГУР МО України спільно з бійцями Держприкордонслужби й територіальної оборони ЗСУ.

"Пілоти дронів-камікадзе продемонстрували майстерність і продовжують результативно бити по московитах", – наголосили в ГУР.

Контекст:

Із 6 серпня ЗСУ ведуть наступальну операцію на території Курської області РФ. За даними президента України Володимира Зеленського, на цей напрямок РФ перекинула 60 тис. військових, зокрема забрала із фронту в Україні. Більше ніж за місяць після початку операції РФ розпочала контрнаступ. Зеленський 12 вересня сказав, що український план передбачав це.

Зеленський заявляв, що створення українською армією буферної зони в російському регіоні є одним із головних завдань сил оборони. Також серед цілей операції, які озвучило українське військово-політичне керівництво, – поповнення обмінного фонду, превентивний удар, щоб не допустити захоплення окупантами частини Сумської області, демонстрація росіянам, що для нелегітимного президента РФ Володимира Путіна важливішою є окупація України, ніж захист населення в самій Росії, відволікання сил ворога на покровському й курахівському напрямках на сході України.