Жодних шикувань під час удару РФ по військовому Інституту зв'язку в Полтаві не було – спікер Міноборони

Жодних шикувань або інших заходів на момент російського удару в Інституті зв'язку в Полтаві не відбувалося, запевнили в Міноборони
Фото: depositphotos.com (ілюстративне)

Спікер Міноборони України Дмитро Лазуткін розповів 3 вересня в ефірі національного телемарафону (транслювали в YouTube каналу "Рада"), що на момент ракетного удару РФ по військовому навчальному закладу в Полтаві жодних шикувань не відбувалося.

"За нашими даними, у закладі відбувався навчальний процес. О 9.08 пролунав сигнал тривоги, усі спускалися в укриття. За декілька хвилин після оголошення тривоги пролунали вибухи. Деталі трагедії в Полтаві вивчаються. Зараз відомо, що ніяких шикувань чи інших заходів у момент удару не відбувалося", – повідомив Лазуткін.

За його словами, міністр оборони України Рустем Умєров доручив Головній інспекції Міноборони терміново провести службове розслідування.

Контекст:

3 вересня російські окупанти завдали удару по Полтаві двома балістичними ракетами, повідомив президент України Володимир Зеленський. Влучання було по території навчального закладу та сусідньої лікарні, частково зруйновано одну з будівель військового Інституту зв'язку, розповів глава держави. Зеленський доручив провести "повне й оперативне розслідування всіх обставин того, що сталося".

Український журналіст, головний редактор сайта "Цензор.НЕТ" Юрій Бутусов написав у Telegram, що про масові збори в Полтаві "дізналася ворожа агентура, і в мережу одразу хтось виклав відео результатів удару".

Кримінальне провадження через ракетний удар РФ по навчальному центру в Полтаві відкрило ДБР. Досудове розслідування за фактом посягання на територіальну цілісність України розпочала прокуратура. За останніми даними ОГП, у Полтаві через російську атаку ракетами "Іскандер-М" 3 вересня загинула 51 людина, понад 200 поранено.

До оперативного розслідування удару РФ по Полтаві максимально залучено Військову службу правопорядку в ЗСУ, розповів головком Олександр Сирський. У ЗСУ хочуть з'ясувати, чи було зроблено достатньо, щоб уникнути загибелі військовослужбовців.

У Полтавській області оголосили триденну жалобу після російського удару.