ЗСУ просунулися в Курській області на ділянці, де нещодавно прорвали кордон – ISW

ЗСУ йдуть далі у Глушковському районі
Фото: riakursk.ru

Сили оборони України зайняли нові території в Курській області. Про це 23 вересня пише американський Інститут вивчення війни (ISW).

За його даними, частини ЗСУ пройшли вглиб РФ у Глушковському районі.

"Геолокаційні кадри, опубліковані 23 вересня, демонструють, що українські сили нещодавно просунулися до південної околиці Веселого (на південний захід від Глушково). Російські джерела стверджують, що українські сили атакували в районі Нового Путі й Медвежого (на південь від Глушково)", – ідеться в повідомленні.

23 вересня командування Десантно-штурмових військ ЗСУ повідомило, що частини 95-ї Поліської бригади ДШВ прорвали ще одну ділянку фронту на кордоні країни-агресора в Курській області. ОSINT-аналітики "КіберБорошно" водночас заявили, що вказану операцію здійснили в районі Медвежого понад тиждень тому.

Контекст:

Із 6 серпня ЗСУ ведуть наступальну операцію на території Курської області РФ. За даними президента України Володимира Зеленського, на цей напрямок РФ перекинула 60 тис. військових, зокрема забрала із фронту в Україні.

Станом на 27 серпня, за даними ЗСУ, Україна контролювала на цьому напрямку 1294 км&³2; території, йдеться про 100 населених пунктів. Після цього були нові повідомлення про просування сил оборони в Курській області.

Зеленський заявляв, що створення українською армією буферної зони в російському регіоні є одним із головних завдань сил оборони. Також серед цілей операції, які озвучило українське військово-політичне керівництво – поповнення обмінного фонду, превентивний удар, щоб не допустити захоплення окупантами частини Сумської області, демонстрація росіянам, що для нелегітимного президента РФ Володимира Путіна важливіша окупація України, ніж захист населення в самій Росії, відволікання сил ворога на покровському й курахівському напрямках на сході України.