ЗСУ втратили село в Курській області – Bild

ЗСУ втратили одне із сіл у Курській області
Фото: yandex.ru (ілюстративне)

Російські війська контратакували ЗСУ в Курській області й вибили українських військових із села Коренево. Про це 29 серпня повідомив аналітик Bild Юліан Рьопке.

Лінія бойового зіткнення зараз пролягає східною околицею села Коренево, пише Bild.

Водночас ЗСУ днями зайняли село Краснооктябрське на південь від Коренево на березі річки Сейм. Отже, їм вдалося закрити "котел", у якому опинилося приблизно 3 тис. російських військових.

"Із півдня й заходу його заблоковано держкордоном, із півночі – річкою Сейм", – ідеться в аналізі.

Контекст:

6 серпня почався наступ ЗСУ в Курській області РФ, у регіоні тривають бої. Із 9 серпня у трьох сусідніх з Україною областях – Курській, Брянській і Бєлгородській – ввели режим контртерористичної операції.

12 серпня Зеленський уперше офіційно повідомив про операцію в Курській області. За словами президента, створення українською армією буферної зони в російському регіоні є одним із завдань сил оборони. Пізніше Зеленський сказав, що не буде озвучувати всі цілі операції в Курській області, але кілька назвав: поповнення обмінного фонду, превентивний удар, щоб не допустити захоплення окупантами частини Сумської області, демонстрація росіянам, що для нелегітимного президента РФ Володимира Путіна важливішою є окупація України, ніж захист населення в самій Росії.

Станом на 27 серпня, за даними ЗСУ, Україна контролює на цьому напрямку 1294 км&³2; території, ішлося про 100 населених пунктів.