ЗСУ взяли в полон ще 13 російських бійців у Курській області. Відео

Четверо з полонених мали серйозні поранення
Фото: 61-а Окрема Механізована Степова бригада / Facebook (архів)

61-ша окрема механізована Степова бригада Сухопутних військ ЗСУ в Курській області РФ узяла в полон 13 росіян. Про це 17 вересня повідомила пресслужба Сухопутних військ ЗСУ в YouTube.

За словами українських військових, у чотирьох із полонених росіян були серйозні поранення.

"Контролювали посадку навпроти, п'ять днів стріляли й на п'ятий день о 6.00 підняли перед нами білий прапор", – розповів молодший сержант із позивним Принц.

Він проінформував, що, за словами полонених росіян, вони спочатку були у складі 55-ї окремої мотострілецької бригади ЗС РФ, згодом їх скерували під Суджу та прикомандирували до 155-ї окремої бригади морської піхоти Росії, яка залишила їх без зв'язку, хліба й води.

"Ми з ними поводилися по-людськи, ніхто нікого не чіпав", – наголосив Принц.

Контекст:

Із 6 серпня ЗСУ ведуть наступальну операцію на території Курської області РФ. За даними президента України Володимира Зеленського, на цей напрямок РФ перекинула 60 тис. військових, зокрема забрала із фронту в Україні.

13 серпня Зеленський заявив, що українські військові взяли в полон у Курській області сотні російських солдатів.

Станом на 27 серпня, за даними ЗСУ, Україна контролювала на цьому напрямку 1294 км&³2; території, ідеться про 100 населених пунктів. Після цього були нові повідомлення про просування сил оборони в Курській області.

За словами Зеленського, створення українською армією буферної зони в російському регіоні є одним із головних завдань сил оборони. Також серед цілей операції, які озвучило українське військово-політичне керівництво, – поповнення обмінного фонду, превентивний удар, щоб не допустити захоплення окупантами частини Сумської області, демонстрація росіянам, що для нелегітимного президента РФ Володимира Путіна важливіша окупація України, ніж захист населення в самій Росії, відволікання сил ворога з покровського й курахівського напрямків на сході України.