Акціонери "Альфа-Банку" інвестують €2 млрд у видобування нафти і газу в Норвегії

DEA належала німецькій енергетичній компанії RWE до 2014 року, коли її купила структура, створена акціонерами "Альфа-Груп"

Фото: dea-group.com

Міжнародна нафтогазова компанія DEA Group зі штаб-квартирою у Гамбурзі оголосила, що збільшить інвестиції в нафтогазові проекти в Норвегії. DEA 2014 року була куплена LetterOne – структурою, створеною акціонерами "Альфа-Груп" для інвестування у міжнародні активи в нафтогазовій і телекомунікаційній галузях.

Міжнародна нафтогазова компанія DEA Group зі штаб-квартирою у Гамбурзі (ФРН) повідомила 27 серпня на своєму сайті, що вкладе понад €2 млрд у проекти в Норвегії, зокрема – у розроблення родовища газу Dvalin.

Компанія планує подвоїти виробництво на Норвезькому континентальному шельфі.

"DEA володіє значним і збалансованим портфелем на усіх ділянках шельфу. Зараз ми сконцентрувалися на Dvalin, оператором якого є ми самі. Видобування, згідно з планами, стартує 2020 року. У цей проект іде велика частина інвестицій, – цитує прес-служба DEA Group главу компанії Марію Ханссен. – Однак, володіючи часткою у розмірі 50%, ми є основним акціонером розроблення [нафтогазового родовища] Njord. Разом із оператором, компанією Equinor, ми працюємо над покращенням наявних установок і згодом плануємо розробляти та інтегрувати родовище Bauge Field".

Компанія також розробляє родовище Nova у північній частині Норвезького моря, початок видобування на ділянці заплановано на 2021 рік. Ханссен повідомила, що після запуску всіх проектів обсяг видобутку компанії в Норвегії подвоїться.

"РБК-Україна" пише, що DEA належала німецькій енергетичній компанії RWE до 2014 року, коли її купила L1 Energy – підрозділ LetterOne Group, структури, створеної акціонерами "Альфа-Груп" для інвестування у міжнародні активи в нафтогазовій і телекомунікаційній галузях.

Кінцевими власниками акцій "Альфа-Груп" є російські бізнесмени Михайло Фрідман, Герман Хан і Олексій Кузьмічов. У банківську групу компаній входять "Альфа-Банк Україна", "Альфа-Банк Білорусь" і "Альфа-Банк Казахстан".