Компанія NEQSOL Holding, яка контролює азербайджанського оператора Bakcell, остаточно придбала "Vodafone Україна"

"Vodafone Україна" обслуговує 19,6 млн абонентів
Фото: Vodafone Ukraine / Facebook

Зміна власника з російської МТС на NEQSOL Holding, до складу якої входить азербайджанський оператор стільникового зв'язку Bakcell, не вплине на діяльність компанії "Vodafone Україна", заявили в холдингу.

Компанія NEQSOL Holding, до складу якої входить азербайджанський оператор стільникового зв'язку Bakcell, 3 грудня оголосила про завершення придбання 100% акцій "Vodafone Україна".

У заяві, опублікованій на сайті компанії, зазначено, що фінансування надала група міжнародних фондів і фінансових установ на чолі з Raiffeisen Bank International A.G., компанія J.P. Morgan Securities Plc була фінансовим радником угоди.

Про розмір і умови залучення коштів не повідомляють.

У релізі йдеться, що зміна власника не вплине на діяльність "Vodafone Україна".

"Компанія й далі надаватиме послуги під брендом Vodafone та виконуватиме всі свої зобов'язання перед своїми співробітниками, клієнтами та партнерами. NEQSOL Holding надасть докладнішу інформацію про свої плани на українському ринку пізніше", – ідеться в повідомленні.

У жовтні NEQSOL Holding через ТОВ Telco Solutions and Investments, підконтрольне Bakcell, і російська компанія МТС підписали угоду про придбання азербайджанською компанією "Vodafone Україна". У межах угоди МТС через свою 100% дочірню компанію Allegretto s.a.r.l. продала 100-відсоткову частку в компанії Preludium BV (Нідерланди), єдиному акціонеру ПрАТ "ВФ Україна", за $734 млн, зокрема було відкладено платіж на суму приблизно $84 млн.

У жовтні Антимонопольний комітет України дозволив азербайджанському оператору придбати "Vodafone Україна".

"Vodafone Україна" – один із трьох найбільших операторів мобільного зв'язку в Україні. Під цим брендом оператор працює із 2015 року. До цього працював під брендом МТС. Бренд Vodafone в Україні належав компанії Preludium BV, проте кінцевим власником була російська компанія МТС.

"Vodafone Україна" обслуговує 19,6 млн абонентів.