Bihus.info: Ресторан нардепа від "Слуги народу" Тищенка і далі працює попри карантин. Відео

Журналісти тиждень спостерігали за рестораном "Велюр", біля нього завжди багато автомобілів навіть під час карантину
Фото: bihus.info
Під час карантину київський ресторан "Велюр", який входить до мережі "Наша карта" нардепа від "Слуги народу" Миколи Тищенка, і далі працює, незважаючи на оголошений у країні карантин, ідеться в розслідуванні проєкту Bihus.info. Протягом тижня в середині квітня журналісти програми спостерігали за "Велюром". Вони помітили, як у ресторан приїжджали народні депутати Антон Яценко (група "За майбутнє"), Олександр Кабанов ("Слуга народу"), Ігор Негулевський ("Слуга народу"), юрист і бізнесмен Павло Куфтирьов, співробітник компанії бізнесмена Ріната Ахметова "Метінвест" Віталій Кисіль, а також перший заступник керівника Офісу президента Сергій Трофімов. За даними Bihus.info, гості перебували в ресторані по кілька годин, деякі, імовірно, проводили там ділові зустрічі. На вході у "Велюр" був фейс-контроль, забронювати столик журналістам телефоном не вдалося.

Сам Тищенко заперечував свою причетність до "Велюру" і сказав, що заклад зараз досталяє їжу. Як з'ясували журналісти, офіційно ресторан належить компанії "ВКФ "Рімід", співвласником якої раніше був Тищенко. Зараз бенефіціаром фірми вказано його дружину Аллу Барановську.

Карантин в Україні запровадили 12 березня через поширення коронавірусної інфекції, зокрема, було закрито заклади харчування. Їм дозволили роботу тільки для замовлень "на винос". Обмежувальні заходи мали діяти до 24 квітня, однак 22 квітня їх продовжили до 11 травня.

24 квітня прем'єр-міністр Денис Шмигаль оприлюднив п'ятиетапний план щодо зняття карантинних обмежень, запроваджених через спалах коронавірусу. Перший етап послаблення обмежень можуть розпочати, якщо "протягом 10 днів співвідношення виявлених випадків серед усіх протестованих не змінюється або щоденне відхилення утримується в межах 5%". Повне скасування карантину можливе, коли в Україні фіксуватимуть лише окремі випадки зараження іноземного походження.

Станом на 28 квітня в Україні коронавірусну інфекцію підтверджено у 9410 людей, 239 із них померли, а 992 одужали.