Фонд держмайна України оголосив конкурс із відбору оцінювача держпакета акцій Одеського припортового заводу

ФДМ проведе оцінку 99,567% статутного капіталу ОПЗ
Фото: opz.odessa.net

Конкурс із відбору оцінювача державного пакета акцій Одеського припортового заводу відбудеться 8 вересня у приміщенні Фонду державного майна України.

Фонд державного майна (ФДМ) України оголосив конкурс із відбору суб'єктів оцінної діяльності для визначення вартості державного пакета акцій ПАТ "Одеський припортовий завод" (ОПЗ), повідомляє прес-служба ФДМ.

Оцінці підлягає пакет акцій у кількості 795 млн 83 тис. 903 штук, що становить 99,567% статутного капіталу ОПЗ.

Документи для участі у конкурсі приймають до 17.30 4 вересня.

Конкурс відбудеться о 14.00 8 вересня в офісі ФДМ.

У липні у ФДМ заявили, що Одеський припортовий завод у кращому разі приватизують наприкінці 2017-го – на початку 2018 року.

Аукціон із продажу акцій Одеського припортового заводу ФДМ планував провести 14 грудня 2016 року. Початкова ціна мала становити 5,16 млрд грн. Але конкурс у підсумку не відбувся. 7 лютого 2017 року у ФДМ повідомили, що збори акціонерів ОПЗ дали попередню згоду на передавання в оренду майна підприємства, а також у комунальну чи державну власність об'єктів, яких не використовують на виробництві.

Одеський припортовий завод – одне з найбільших підприємств хімічної галузі України. Розташований на території міста Южного, за 47 км від Одеси, спеціалізується на виробництві аміаку й карбаміду. Однією з головних проблем, яка заважає продажу підприємства, називали борг заводу перед групою компаній бізнесмена Дмитра Фірташа.