ДФС виявила махінації з імпортною технікою вартістю 12 млн грн

За результатами перевірки Держфіскальної служби відкрили кримінальне провадження
Фото: Державна фіскальна служба України / Facebook

Співробітники Держфіскальної служби України виявили передання нерезидентом на адресу зареєстрованої у Києві компанії техніки в рахунок погашення штучно створеного боргу.

Співробітники Міжрегіонального управління боротьби з відмиванням доходів, одержаних злочинним шляхом, офісу великих платників податків Держфіскальної служби України (ДФС) виявили махінації з імпортною технікою, повідомила прес-служба відомства.

Зазначають, що нерезидент передавав на адресу зареєстрованої у Києві компанії техніку в рахунок погашення штучно створеного боргу.

"Загальна вартість імпортованої техніки становить 12 млн грн", – повідомили у ДФС.

У відомстві зазначили, що для отримання грошових коштів із подальшим зняттям готівки та уникнення оподаткування використовували розрахункові рахунки іншої компанії, зареєстрованої в Чернігові.

Ці дії можуть свідчити про вчинення фінансових операцій на користь суб'єктів з ознаками фіктивності, а також відмивання коштів, одержаних злочинним шляхом, додали у ДФС.

Кримінальне провадження відкрили за ч. 3 ст. 209 (легалізація (відмивання) доходів, одержаних злочинним шляхом) Кримінального кодексу України.