Гройсман заявив, що ціни на свинину підвищувалися через АЧС та збільшення експорту, але зараз почали спадати

Гройсман: У нас немає передумов для зростання цін
Фото: EPA

У 2018 році уряд України планує "створити механізми накопичення м'яса у країні", зазначив прем'єр-міністр України Володимир Гройсман.

Ціни в Україні піднялися, бо вона стала країною-експортером. Про це заявив прем'єр-міністр України Володимир Гройсман в ефірі "5 каналу".

Я не бачу зараз ніяких передумов для зростання цін. У нас було зростання цін на овочі, фрукти, тому що у країні не було достатнього врожаю... Ціни піднялися, тому що ми почали бути країною-експортером. Що стосується м'яса, ви знаєте, що була африканська чума (африканська чума свиней."ГОРДОН"), тому ціни почали зростати. Але зараз ми бачимо зменшення ціни на свинину. І в жовтні–листопаді це буде спостерігатися. Але наше завдання у 2018 році – створити механізми накопичення м'яса у країні, і ми можемо це зробити... У 2018 році ми зробимо прорив", – сказав прем'єр.

7 червня в Україні скасували державне регулювання цін на продукти харчування.

Державна служба статистики 9 жовтня повідомляла, що з початку 2017 року споживчі ціни в Україні зросли на 10,2%. Ціни на продукти харчування і безалкогольні напої з початку року підвищилися на 13,7%.

У Національному банку України 6 липня прогнозували, що інфляція збережеться на рівні 9,1% у 2017 році і на рівні 6% – у 2018 році. 10 липня у НБУ припустили, що реальний рівень інфляції до кінця 2017 року буде вищим, ніж прогнозований.

Світовий банк прогнозує інфляцію в Україні на рівні 10% у 2017 році.