ЄС виділить Україні €190 млн на боротьбу з коронавірусом

У ЄС назвали суми фінансової підтримки країнам-партнерам
Фото: EPA

Кошти, які Євросоюз має намір виділити Україні й іншим країнам, буде спрямовано на підтримку економіки та системи охорони здоров'я країни.

Європейський союз виділить країнам-партнерам більше ніж €15,6 млрд. Про це 8 квітня заявили у пресслужбі Європейської комісії.

"Сьогодні Єврокомісія і верховний представник ЄС із питань зовнішньої політики та політики безпеки розробили плани цілеспрямованих заходів на підтримку зусиль країн-партнерів із боротьби з пандемією коронавірусу. ЄС забезпечить фінансову підтримку країнам-партнерам у розмірі понад €15,6 млрд із наявних ресурсів зовнішньополітичної служби", – заявили в Європейській комісії.

Єврокомісар із питань європейської політики сусідства і переговорів про розширення ЄС Олівер Варгеї на сторінці у Twitter повідомив, що країнам Східного партнерства, до яких належить Україна, ЄС спрямує €962 млн, із них €190 млн – Україні.

Кошти спрямують на невідкладне реагування на кризу у сфері охорони здоров'я, зміцнення системи охорони здоров'я та пом'якшення соціально-економічного впливу пандемії.

Західним Балканам, а також південним і східним сусідам Євросоюзу виділять понад €3,8 млрд.

30 березня в ЄС повідомляли про плани виділити Україні приблизно €80 млн на підтримку української системи охорони здоров'я.

Станом на 9.30 8 квітня в Україні коронавірус підтверджено у 1668 осіб, із яких 52 померли.

Спалах коронавірусної інфекції COVID-19 виник у Китаї у грудні 2019 року. 11 березня Всесвітня організація охорони здоров'я оголосила поширення коронавірусу пандемією. За даними американського Університету Джонса Гопкінса, загальна кількість інфікованих у світі перевищила 1,4 млн, із них понад 308 тис. вилікували, а 83 424 померли.