Кабмін ухвалив рішення про проведення конкурсу на ліцензії зв'язку 4G в Україні

4 липня 2017 року Кабмін дав старт упровадженню зв'язку 4G в Україні
Фото: Олександр Хоменко / Gordonua.com

Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сфері зв'язку й інформатизації, у четвертому кварталі 2017 року проведе конкурси на видавання ліцензій у діапазонах 1800 МГц і 2600 МГц для надання послуг зв'язку в стандарті 4G.

Кабінет Міністрів затвердив на засіданні 9 серпня проведення конкурсу на отримання ліцензій на запуск в Україні мережі стандарту 4G, передає кореспондент "ГОРДОН".

"Сьогодні ми ухвалимо рішення про запровадження конкурсу на 4G – нову систему зв'язку", – заявив прем'єр-міністр Володимир Гройсман.

За словами прем'єра, проведення конкурсу не тільки принесе кошти до державного бюджету, а й стимулюватиме розвиток економіки країни.

Кабмін ухвалив відповідне рішення.

Згідно з ним, Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сфері зв'язку й інформатизації (НКРЗІ), у четвертому кварталі 2017 року проведе конкурси на видавання ліцензій у діапазонах 1800 МГц і 2600 МГц для надання послуг зв'язку в стандарті 4G.

Голова НКРЗІ Олександр Животовський нагадав, що Кабмін ще раніше схвалив усі документи для проведення конкурсу на 4G у діапазоні 2600 МГц, однак його проведення було недоцільним без вирішення проблеми конкурсу в діапазоні 1800 МГц, у якому нині оператори надають послуги 3G і в якому їм набагато дешевше та простіше перейти на стандарти 4G.

"Держбюджет отримає додатково близько 4 млрд грн від продажу ліцензій тільки в діапазоні 1800 МГц. Плюс до 2,3 млрд грн у діапазоні 2600 МГц. Тобто держава отримає, за мінімальними підрахунками, 6,3 млрд", – заявив перший віце-прем'єр-міністр – міністр економічного розвитку та торгівлі України Степан Кубів у Facebook.

У липні 2015 року президент України Петро Порошенко підписав указ про впровадження 4G. Згідно з документом, зв'язок 4G має запрацювати в Україні у 2017 році.

4 липня 2017 року Кабмін дав старт упровадженню зв'язку 4G в Україні. Голова Національної комісії, що здійснює регулювання у сфері зв'язку й інформатизації, Олександр Животовський зазначив, що в Україні є п'ять діапазонів, у яких може бути впроваджено 4G.