Кабмін України зняв обмеження на рух фур із небезпечними і швидкопсувними вантажами

Кабмін ухвалив зміни до порядку здійснення габаритно-вагового контролю транспорту
Фото: Олександр Хоменко / Gordonua.com

Кабінет Міністрів України дозволив рух фур, які перевозять небезпечні та швидкопсувні вантажі, у денний час за високих температур.

Кабінет Міністрів України зняв обмеження на рух вантажівок, що здійснюють перевезення небезпечних, швидкопсувних вантажів, живих птахів і тварин.

Відповідне розпорядження про внесення змін до порядку здійснення габаритно-вагового контролю транспорту ухвалили на засіданні уряду 30 серпня, повідомляють "Українські новини".

Згідно з текстом постанови, який має агентство, обмеження або заборона руху фур у денний час за температури повітря понад +28º поширюється на транспортні засоби масою більше ніж 24 тонни і навантаженням на вісь 7 тонн.

Водночас для фур, які здійснюють перевезення небезпечних, швидкопсувних вантажів, живих птахів і тварин, а також вантажів, пов'язаних із запобіганням або ліквідацією наслідків надзвичайних ситуацій, це обмеження скасовано.

Крім того, ухвалені зміни до порядку здійснення габаритно-вагового контролю встановлюють тимчасові обмеження для перевірки одного транспортного засобу – не більше ніж 1 година з моменту прибуття на ваги.

Із 1 червня 2015 року "Укравтодор" увів обмеження на рух великовантажного транспорту в денний час більшістю автомобільних доріг загального користування в Україні. Заборона була пов'язана з тим, що підвищення температури повітря призводить до нагрівання асфальтобетонного покриття на дорогах та його руйнування.

"За попередніми розрахунками, сума збитків дорожньому господарству через недбалу експлуатацію доріг компаніями-перевізниками щорічно сягає 2 млрд грн", – заявляли в "Укравтодорі".