Славомір Новак: Якщо ми не змінимо підходів до фінансування доріг, в Україні не буде хороших дорожніх компаній

Новак: До мене щотижня приїжджають представили іноземних дорожніх компаній і запитують, коли можна почати роботу
Фото: Укравтодор / Facebook

Щоб до України прийшли хороші іноземні дорожні компанії, необхідне довгострокове планування, стабільне фінансування Державного дорожнього фонду та затверджений план ремонту та будівництва доріг, зазначив глава компанії "Укравтодор" Славомір Новак.

Щоб до України прийшли іноземні дорожні компанії, потрібно змінити підходи до фінансування дорожньої галузі у країні. Про це в інтерв'ю "РБК-Україна" заявив глава компанії "Укравтодор" Славомір Новак.

"Це дуже важливе питання. Якщо ми не змінимо підходи до фінансування доріг в Україні, у країні взагалі не буде хороших дорожніх компаній. Як наслідок, не буде конкуренції між ними", – сказав Новак.

Він додав, що в такому разі ціни на дорожні роботи будуть необґрунтовано високими, а в галузі будуть зберігатися "корупційні принципи роботи".

"Якщо ми хочемо це змінити, нам необхідне довгострокове планування, стабільне фінансування Державного дорожнього фонду та затверджений план ремонту і будівництва доріг", – заявив він.

Глава "Укравтодору" зазначив, що якщо буде належне фінансування та довіра, до України прийдуть європейські дорожні компанії.

"До мене щотижня приїжджають їх представили і запитують, коли можна почати роботу. Я кажу їм, щоб вони приходили і відкривали свої філії. До нас уже приїжджали представники португальської Mota Engil, іспанської Ferrovial, французької Bouygues. Але я не хочу нікого лобіювати конкретно", – розповів Новак.