Глава "Укравтодору": Проект будівництва нової окружної дороги навколо Києва обійдеться мінімум у €10 млрд

Новак про будівництво кільцевої дороги навколо Києва: Цей проект дуже дорогий
Фото: Укравтодор / Facebook

Із реалізацією проекту будівництва нової кільцевої дороги навколо Києва варто почекати, оскільки коштів із держбюджету та інших джерел фінансування у компанії "Укравтодор" поки що немає, зазначив її глава Славомір Новак.

Будівництво нової кільцевої дороги навколо Києва може тривати до 20 років. Про це заявив глава компанії "Укравтодор" Славомір Новак в інтерв'ю "РБК-Україна".

"Це буде дуже серйозний проект на перспективу 10–15, можливо, 20 років. Ми працюємо над проектною документацією. Але я думаю, що необхідно почекати з його реалізацією, оскільки коштів із держбюджету або інших джерел на нього у нас поки немає. Цей проект дуже дорогий. Якщо буде зацікавленість із боку приватних інвесторів, то ми готові передати їм техніко-економічне обґрунтування цього проекту", – сказав він.

Новак додав, що точну вартість проекту можна буде назвати після завершення підготовки техніко-економічного обґрунтування.

"Після завершення підготовки ТЕО ми зможемо точно сказати. Але, за моєю інформацією, проект будівництва абсолютно нової окружної дороги навколо Києва обійдеться як мінімум у €10 млрд", – заявив глава "Укравтодору".

1 березня прем'єр-міністр України Володимир Гройсман під час засідання уряду заявив, що 95% доріг України в жахливому стані.

Міністр інфраструктури Володимир Омелян повідомив, що за 2016 рік в Україні відремонтували 1% доріг.