Лукашенко заявив, що Білорусь має припинити бути залежною від російського ринку

Лукашенко побував на зернових полях мінської птахофабрики
Фото: president.gov.by

Сільгосппідприємства Білорусі розглядають Китай і Африку як перспективні майданчики для збування аграрної продукції, зазначив білоруський президент Олександр Лукашенко.

Білорусь має припинити бути залежною від російського ринку і диверсифікувати свій аграрний експорт. Про це 1 серпня президент країни Олександр Лукашенко заявив на зернових полях мінської птахофабрики, повідомила його прес-служба.

За словами глави держави, білоруська продукція "намагається пробитися на китайський ринок". Також Лукашенко наголосиав на зростанні продовольчих потреб Африки.

"Ми йдемо в усі точки, щоб продати те, що ми сьогодні виробляємо з надлишком", – констатував білоруський лідер.

Водночас Лукашенко додав, що сільгосппідприємствам Білорусі треба забезпечити і внутрішній запит.

"Коли у тебе немає свого і тобі хтось постачає, він будь-якого моменту тебе може взяти за горло. І все – ні незалежності, ні суверенітету. Хто не нюхав цього хліба, той ніколи не зрозуміє, що треба мати своє. Усе треба мати своє, на що ми здатні. Це піднімає націю, людей, дає їм можливість заробляти", – пояснив він.

У червні Лукашенко заявив єврокомісару з питань політики сусідства та переговорів щодо розширення ЄС Йоганнесу Гану, що готовий на політреформу в Білорусі заради економічного співробітництва із Брюсселем.