Луценко: Порошенко витратив $70 млн на благодійні цілі, насамперед на армію

Луценко: Можна заїхати у два полки спецпризначення, у яких не було навіть парашутів, і запитати, хто їх повністю укомплектував
Фото: Ростислав Гордон / Gordonua.com

Генеральний прокурор України Юрій Луценко в інтерв'ю засновнику видання "ГОРДОН" Дмитрові Гордону заявив, що можна критикувати президента Петра Порошенка, однак треба віддати належне, що він витрачає власні кошти на благодійність та допомогу армії.

Генеральний прокурор України Юрій Луценко в інтерв'ю засновнику видання "ГОРДОН" Дмитрові Гордону розповів про благодійну діяльність президента України Петра Порошенка.

"За офіційними даними, президент Порошенко витратив $70 млн на благодійні цілі, насамперед на армію. $70 млн, до відома. Я хотів би, щоб у нашій країні люди з повагою ставилися до гарних вчинків", – заявив генпрокурор.

За його словами, на гроші Порошенка побудовано Театр на Подолі.

"Зайдіть на Андріївський узвіз і помацайте театр, який на свої гроші, без жодної державної копійки, побудував Порошенко. До речі, один із найкращих театрів минулого року в Європі. А ще можна заїхати у два полки спецпризначення, у яких не було навіть парашутів, і запитати, хто їх повністю укомплектував. А ще можна поїхати у підрозділи ППО України", – наголосив Луценко.

Він сказав, що готовий провести журналіста по конкретних об'єктах.

"Тобто критикуйте Порошенка, голосуйте проти, обурюйтеся, але давайте віддамо [йому належне]... Це офіційні гроші Порошенка з його фонду", – додав Луценко.

Луценко: Янукович мені сказав: "Шо ти, суко, знаєш про чифір? Такі, як ти, у мене на таборі соплі мертвяків смоктали!" Читайте повний текст інтерв'ю

У грудні 2018 року у прес-службі Порошенка повідомили, що з 2014-го до 2018 року він витратив на благодійність понад 1,2 млрд грн.