Мінекономрозвитку відмовилося вводити мита на дизпаливо й автогаз

Зростання мит на дизельне паливо обійшлося б споживачам в 11 млрд грн і спричинило б дестабілізацію постачань, заявляла Нафтогазова асоціація України
Фото: depositphotos.com

Доводи підприємств групи "Приват" не є достатніми для порушення розслідування щодо імпорту в Україну дизельного палива та скрапленого газу з Російської Федерації, вирішила Міжвідомча комісія з міжнародної торгівлі при Міністерстві економічного розвитку і торгівлі.

Міжвідомча комісія з міжнародної торгівлі при Міністерстві економічного розвитку і торгівлі відмовилася ввести мита на імпорт дизельного палива та скрапленого газу з Росії. Про це йдеться в повідомленні, опублікованому 25 червня в "Урядовому кур'єрі".

"За результатами розгляду комісія встановила, що наведені у скарзі доводи не є достатніми для порушення антисубсидиційного розслідування щодо імпорту в Україну окремих продуктів переробки нафтової сировини (дизельного палива та скрапленого газу) походженням із Російської Федерації", – ідеться в повідомленні.

21 лютого "Укртатнафта", "Укрнафта" й "Укргазвидобування", контрольовані групою "Приват" Ігоря Коломойського, а також НАК "Нафтогаз України" висунули вимогу негайно ввести мито на дизельне паливо в розмірі 8,46% і до 2024 року підвищити його до 25,4%.

Зростання мит на дизельне паливо обійшолося б споживачам в 11 млрд грн і спричинило б дестабілізацію постачань, заявляла Нафтогазова асоціація України. Ця організація, а також Аграрний союз України звернулися до президента України Володимира Зеленського із закликом не допустити введення мита на імпортне дизельне паливо і скраплений газ, оскільки це призведе до суттєвого подорожчання харчових продуктів.

Директор НТЦ "Психея" Сергій Сапегін заявив у коментарі "Главкому", що підвищення акцизу на скраплений газ і мита на імпортне дизельне паливо призведе до зростання цін на заправках і вдарить по найменш платоспроможних українцях.