"Нафтогаз" оголосив конкурс на закупівлю газу за кошти, виділені ЄБРР

"Нафтогаз" планує укладення перших угод із закупівель наприкінці третього кварталу
Фото: Нафтогаз - Naftogaz / Facebook

НАК "Нафтогаз України" має намір використати на закупівлю газу €120 млн кредитних коштів, отриманих від Європейського банку реконструкції та розвитку.

6 вересня НАК "Нафтогаз Україна" оголосила конкурс на закупівлю газу за кошти, виділені Європейським банком реконструкції та розвитку компанії в кредит. Про це повідомляє сайт НАК.

"Нафтогаз" має намір використати грошові кошти кредиту від Європейського банку реконструкції та розвитку для проєкту з покриття розриву між закупівлею та реалізацією природного газу. Проєкт має загальну орієнтовну вартість до €120 млн, передбачає придбання природного газу для поставок в Україну через інтерконектори з Європейським союзом", – ідеться в релізі.

НАК планує укласти перші договори в межах проєкту "Євробонди "Нафтогазу" до кінця вересня, процедури із закупівлі мають стартувати вже в четвертому кварталі.

Для "якісної підготовки до зими" й закачування в підземні сховища необхідних обсягів газу в липні компанія випустила євробонди на загальну суму приблизно $1 млрд.

Станом на 2 вересня Україна закачала у сховища на зиму 18,3 млрд м&³3; газу з необхідних 20 млрд, інформує пресслужба "Нафтогазу". Згідно з повідомленням, наразі в українські підземні сховища закачано на 3,6 млрд м&³3; газу більше, ніж у 2018 році.