НБУ: Нова програма співпраці із МВФ зосередиться на зниженні рівня інфляції та реформах

НБУ: Нова програма співпраці із МВФ буде спрямована на реформи для посилення податкового адміністрування, фінансового й енергетичного секторів
Фото: EPA

У межах програми розширеного фінансування Міжнародного валютного фонду, яка діяла в Україні з 2015 року, було досягнуто прогресу у зменшенні макроекономічної вразливості, зазначили в Нацбанку України.

Нову програму співпраці України з Міжнародним валютним фондом буде зосереджено на реформах і зниженні інфляції. Про це повідомила прес-служба Нацбанку України у Facebook.

"Спираючись на прогрес у зменшенні макроекономічної уразливості, досягнутий у рамках програми розширеного фінансування EFF, яка діяла з 2015 року, нова програма SBA зосередиться, зокрема, на продовженні фіскальної консолідації та зниженні рівня інфляції, а також реформах для посилення податкового адміністрування, фінансового сектору та енергетичного сектору", – ідеться у повідомленні.

Востаннє місія МВФ працювала в Україні з 6-го до 19 вересня 2018 року. 19 жовтня у МВФ повідомили, що Україна і Фонд домовилися про нову 14-місячну програму співпраці stand-by, яка передбачає надання $3,9 млрд.

В.о. міністра фінансів України Оксана Маркарова заявила, що нова програма співпраці України з Міжнародним валютним фондом дасть можливість підтримувати стабільність української економіки в 2019 році. Вона підкреслила, що остаточне погодження програми відбудеться після ухвалення закону про держбюджет України на 2019 рік.