Порошенко заявив, що Росія не змогла знищити машинобудування України

Порошенко: На тій стороні російсько-українського кордону було тверде переконання: якщо 90% пакета замовлень становив "Газпром", то "Зорю" буде знищено
Фото: president.gov.ua

За словами президента України Петра Порошенка, обсяг замовлень для підприємства "Зоря" – "Машпроект" у Миколаєві досягне 2,5 млрд грн за два-три роки.

Росія не змогла знищити українське машинобудування, заявив 27 серпня президент України Петро Порошенко, виступаючи перед колективом підприємства "Зоря" – "Машпроект" у Миколаєві, передає кореспондент "ГОРДОН".

"На тій стороні російсько-українського кордону було тверде переконання: якщо 90% пакета замовлень становив "Газпром", то "Зорю" буде знищено. І якщо ми перекриємо крани, це знищить машинобудівний комплекс України. Але ми не те що не дозволили цього зробити, ми не те що сприяли виходу на ринки третіх країн (де Росія, до речі, також намагається нам перешкоджати...), але об'єднання зусиль усіх гілок влади, абсолютно відповідальна позиція наших енергетичних монополістів, відповідальна позиція потенційних замовників у вигляді "Укртрансгазу" і "Укргазвидобування" дають зелене світло для перспектив нашого завантаження", – заявив Порошенко.

Він додав, що підприємству вже надійшли перші контракти на суму 360 млн грн, повідомляє прес-служба глави держави.

"360 млн грн – це перші контракти, які надійшли на "Зорю". Але це тільки початок... Думаю, що загальний обсяг замовлень за два-три роки досягне понад 2,5 млрд грн. Це кошти українського замовника, який фінансує українського виробника", – підкреслив Порошенко.

27 серпня у Миколаєві на заводі "Зоря" – "Машпроект" успішно випробували нову газову турбіну на 32 МВт, якій немає аналогів у світі, говорив президент.