Посольство США про виділення Україні військової допомоги в розмірі $300 млн: Це підтверджує сильну двопартійну підтримку України

В оборонний бюджет США входять також санкції проти "Північного потоку – 2"
Фото: pixabay.com

Оборонний бюджет США передбачає виплату $300 млн Україні на допомогу в захисті суверенітету і територіальної цілісності від агресії Росії, зазначили в посольстві Сполучених Штатів в Україні.

Надання Україні військової допомоги в розмірі $300 млн свідчить про потужну двопартійну підтримку США. Про це йдеться в заяві посольства Сполучених Штатів в Україні, оприлюдненій у Twitter.

"Закон про національний оборонний бюджет США, підписаний президентом [Дональдом] Трампом, посилює допомогу Україні у сфері безпеки й підтверджує сильну двопартійну підтримку України. Ним передбачено $300 млн на допомогу в захисті суверенітету і територіальної цілісності від агресії Росії", – ідеться в повідомленні.

У посольстві також наголосили на важливості стримування російського проєкту "Північний потік – 2" і нагадали, що в оборонному бюджеті США є санкції проти нього.

"Якщо не зупинити "Північний потік – 2", це серйозно підірве європейську регіональну енергетичну безпеку і створить для Росії інструмент для примусу України та інших європейських партнерів", – додали американські дипломати.

В оборонному бюджеті США на фінансовий 2020 рік передбачено $300 млн допомоги Збройним силам України. Ідеться про виділення коштів на "летальні засоби оборони, а також на крилаті ракети берегової оборони".

Окрім того, в нього закладено санкції проти російських газопроводів "Турецький потік" і "Північний потік – 2".

Палата представників Конгресу США 11 грудня підтримала законопроєкт про оборонний бюджет на 2020 фінансовий рік. 17 грудня Сенат США затвердив закон.

Трамп підписав бюджет 21 грудня.