Садовий: За останні сім років дохід міського бюджету від туризму зріс у сім разів

Андрій Садовий: У країні, яка називає себе авіаційною державою, повинні з'явитися недорогі авіасполучення між усіма містами
Фото: Андрій Садовий / Facebook

Міський голова Львова Андрій Садовий наголосив, що зростання надходжень пов'язане насамперед із розвитком аеропорту.

Протягом останніх семи років доходи Львова від туристичної галузі зросли в сім разів, заявив міський голова Андрій Садовий у своєму відеоблозі в YouTube.

"За останній рік в економіку Львова зайшло понад 17 мільярдів гривень від туризму. Це вже справжня індустрія, яка годує десятки тисяч людей. Ріст за останні сім років – майже в чотири рази. Це важливо, адже на сьогодні приблизно 10% грошей у світовій економіці крутяться в туризмі", – розповів мер Львова.

Він наголосив, що це зростання пов'язане насамперед із розвитком аеропорту.

"Авіація – один із ключових елементів запуску економіки. Плюс авіація – це артерії, які об'єднують країну. У країні, яка називає себе авіаційною державою, повинні з'явитися недорогі авіасполучення між усіма містами, а не лише через Київ і за всі гроші, як зараз", – зазначив він.

Відео: Андрій Садовий / YouTube

У рейтингу найпривабливіших для туристів міст за версією британської аналітичної компанії Euromonitor International цього року Львів потрапив на 80-й рядок. У списку, який складали на основі даних про кількість іноземних туристів, інших українських міст немає.