Співробітники Миколаївського порту й компанії "Сісайд Термінал" пікетували Офіс президента зі скаргами на "Укрзалізницю"

Працівники підприємства звернулися до президента України Володимира Зеленського
Фото: ukranews.com

"Укрзалізниця" завдяки монополії на перевезення чотири місяці безпідставно відмовляється продовжувати договір про експлуатацію залізничної під'їзної колії з компанією "Сісайд Термінал", заявили учасники акції.

Роботу Миколаївського морського порту може бути паралізовано через дії керівництва АТ "Укрзалізниця", заявили члени профспілки порту і працівники приватного оператора, який займається доправленням-прибиранням вагонів на території порту для стивідорних компаній. Про це вони заявили на сьогоднішній акції під Офісом президента, повідомляють "Українські новини".

"ТОВ "Сісайд Термінал" – це єдиний в Україні приватний оператор, який працює в державних портах та зумів ефективно замінити державного монополіста, використовуючи для цього колії, що належать в тому числі АТ "Укрзалізниця". Ми працюємо сім років, лише за останні три роки загальна сума інвестицій у державне майно склала понад 30 млн грн. Ми розробили власне унікальне програмне забезпечення, яке не має аналогів в Україні, та маємо повну підтримку з боку стивідорів, які зацікавлені в тому, щоб процес доставки-прибирання вагонів відбувався без затримок. Але останнім часом вище керівництво АТ "Укрзалізниця" руками Одеської залізниці АТ "Укрзалізниця" блокує роботу компанії: не підписує дозволів на вихід тепловозів на колії загального користування, ухиляється від проведення технічного огляду тепловозів, не видає дозволу на ремонт тепловозів, тобто здійснює всі можливі дії для зупинки компанії, що в підсумку призведе до зупинки роботи порту", – заявив керівник профспілки працівників оператора порту Роман Панюков.

Він додав, що "Укрзалізниця" завдяки монополії на перевезення чотири місяці безпідставно відмовляється продовжувати договір про експлуатацію залізничної під'їзної колії з компанією "Сісайд Термінал". Локомотиви для подання і прибирання вагонів на станції Миколаїв-Вантажний компанія використовує власні.

Працівники підприємства звернулися до президента України Володимира Зеленського й зазначили, що керівництво "Укрзалізниці" може навмисно заважати роботі "Сісайд Термінал".

"У 2019 році фіксуються рекорди вантажообігу: тільки в серпні поточного року перевалка вантажів збільшилася на 24,7% у порівнянні з аналогічним періодом 2018-го... Усі дії керівництва АТ "Укрзалізниця" говорять про те, що це добре спланована акція. Деяким керівникам, мабуть, сподобався чужий успішний бізнес, який вони вирішили прибрати до рук або просто знищити, щоб не було успішних прикладів роботи... Використовуються адміністративний ресурс і тиск, щоб видавити компанію з ринку й зайняти її місце", – написали вони у зверненні й закликали главу держави захистити компанію "від свавілля державного монополіста" і не дозволити, щоб другий за обсягами операцій порт України зупинився.

Фото: ukranews.com