США виділяють Україні $1,2 млн допомоги для боротьби з коронавірусом

США нададуть Україні гуманітарну і медичну допомогу
Фото: ЕРА

Медична та гуманітарна допомога Сполучених Штатів низці країн, зокрема й Україні, почне діяти з наступного тижня, повідомили в українському посольстві у Вашингтоні.

Сполучені Штати виділяють Україні медичну та гуманітарну допомогу в розмірі понад $1,2 млн для протидії пандемії коронавірусу. Про це 27 березня повідомило у Facebook посольство України у США.

"Допомога спрямовуватиметься на підготовку лабораторних систем, виявлення захворювання, надання технічної підтримки в питаннях реагування та інформування щодо ризиків поширення COVID-19 тощо", – ідеться в повідомленні.

США почнуть виділяти гроші обраним іноземним державам із 3 квітня.

Саме Штати посідають перше місце у світі за кількістю хворих на коронавірусну інфекцію – майже 105 тис. Для підтримки американської економіки Конгрес виділив $2,2 трлн.

На 27 березня в Україні підтвердили 310 випадків захворювання на коронавірус. Померло семеро осіб із COVID-19. У Центрі громадського здоров'я МОЗ прогнозують, що від 7 до 22 млн українців перехворіють на коронавірусну інфекцію.

Спалах коронавірусної інфекції COVID-19 виник у грудні 2019 року в Китаї. 11 березня Всесвітня організація охорони здоров'я оголосила поширення коронавірусу пандемією.