США збільшили допомогу Україні на боротьбу з COVID-19

Фінансування США збільшили до $14,5 млн
Фото: depositphotos.com

$12,1 млн у вигляді медичної та гуманітарної допомоги США виділять Україні через Агентство з міжнародного розвитку, $2,4 млн – через Державний департамент. Допомогу спрямовано на боротьбу з коронавірусною хворобою.

США збільшили Україні допомогу на боротьбу з епідемією коронавірусної інфекції. Про це на своїй сторінці у Facebook 4 травня повідомило посольство України у США.

Фінансування збільшили до $14,5 млн.

"США розширюють допомогу Україні в боротьбі з COVID-19. Зокрема, $12,1 млн у вигляді медичної та гуманітарної допомоги через Агентство США з міжнародного розвитку (USAID) (за програмою International Disaster Assistance)", – ідеться в повідомленні.

Кошти спрямують на поліпшення можливостей місцевих закладів охорони здоров'я в наданні допомоги хворим і протидії подальшому розповсюдженню COVID-19.

У посольстві зазначили, що фінансування допоможе пом'якшити вторинні наслідки, такі як втрату засобів до існування і брак громадських послуг для найвразливіших верств населення, включно із громадами, на які вплинув конфлікт на сході України.

Також виділяють $2,4 млн гуманітарної допомоги через Державний департамент США (за програмою Migration and Refugee Assistance) для підтримки найвразливіших верств населення під час пандемії.

Наприкінці березня повідомляли, що уряд США виділив Україні $1,2 млн як медичну та гуманітарну допомогу для боротьби з поширенням коронавірусу.

За даними американського Університету Джонса Гопкінса, коронавірусом у світі заразилося понад 3,6 млн осіб, більш ніж 251,8 тис. із них померло, а 1,1 млн одужали.

Станом на ранок 5 травня в Україні коронавірус підтверджено у 12 697 осіб, 1875 із них одужали, а 316 померли.