Суд Луганської області зобов'язав облавтодор виплатити 2,1 млн грн підприємству, підконтрольному бойовикам "ЛНР"

Рішення суду про визнання грошових вимог
Фото: vlada.io

Державне підприємство "Луганський облавтодор" має виплатити гроші ТОВ "Донкуб", яке, за словами його власника Сергія Боєва, у 2016 році було захоплено людьми ватажка "ЛНР" Ігоря Плотницького.

Господарський суд Луганської області зобов'язав державне підприємство "Луганський облавтодор" виплатити 2,1 млн грн ТОВ "Донкуб", яке розташоване на підконтрольній терористам "ЛНР" території і, за словами законного власника підприємства Сергія Боєва, було у 2016 році захоплено людьми ватажка "ЛНР" Ігоря Плотницького, повідомляє "Четвертая власть".

Зазначають, що Боєв ще у 2016 році написав заяву до Генеральної прокуратури і СБУ за фактом захоплення його власності, однак Луганський суд визнав, що ТОВ "Донкуб" є кредитором державного підприємства.

Згідно з рішенням українського суду, "Луганський автодор" повинен виплатити підконтрольному бойовикам підприємству борг у розмірі 2 084 484,83 грн.

Згідно з реєстром українських юридичних осіб, ТОВ "Донкуб" зареєстроване у підконтрольному бойовикам "ЛНР" місті Перевальську. Боєв є в списку засновників підприємства.

Сам бізнесмен повідомив, що співвласник його підприємства – відомий у Луганській області регіонал Юрій Терніков, який у 2012 році балотувався за мажоритарним округом до Верховної Ради, але програв вибори. За словами Боєва, Терніков, скориставшись його відсутністю, відібрав у нього частку в "Донкубі" і двох інших підприємствах та незаконно перереєстрував їх у "ЛНР".

Бізнесмен запевняє, що захоплені підприємства платять податки бойовикам і є спонсорами тероризму. Водночас захоплені сепаратистами підприємства звертаються в український суд і вимагають грошей в української держави.

Свої слова бізнесмен підтверджує копією виписки з "реєстру підприємств ЛНР", у який занесено дані ТОВ "Донкуб". Водночас зазначений у "реєстрі ЛНР" директор підприємства Сергій Миронкін написав довіреність на співробітників ТОВ "Донкуб", якою уповноважив їх представляти інтереси компанії в українських судах.

Фото: vlada.io

За даними видання, луганська СБУ вирішила, що інформації Боєва недостатньо для початку досудового розслідування за фактом захоплення компанії "Донкуб".

За словами бізнесмена, Терніков є бізнесменом, близьким до колишнього голови фракції Партії регіонів у Верховній Раді Олександра Єфремова і в минулому був членом Партії регіонів. А більшість кадрів, які працюють у судах та правоохоронних органах Луганської області, була призначена ще за попередньої влади. На думку Боєва, за лобіюванням інтересів захопленої компанії може стояти корупційний зговір, тому бізнесмен заявив, що єдиним рішенням проблеми бачить максимальний розголос та звернення у ЗМІ.