Суд зобов'язав "Нафтогаз України" надати інформацію про премії керівництву компанії

Улітку 2018 року наглядова рада "Нафтогазу" ухвалила рішення виплатити 41 співробітникові компанії премії на загальну суму понад $46 млн
Фото: ЕРА

Згідно з рішенням суду, НАК "Нафтогаз України" має надавати дані про премії своїм працівникам у відповідь на інформаційний запит.

Шостий апеляційний суд Києва визнав інформацію про видавання НАК "Нафтогаз України" премій своєму керівництву на загальну суму понад $46 млн – публічною. Про це 24 травня у Facebook повідомив Український інститут із прав людини, який подав на "Нафтогаз" у суд за відмову оприлюднити інформацію про премії своєму керівництву.

"Інформація про прізвища, імена, по батькові та посади всіх співробітників та членів правління НАК "Нафтогаз України", які отримали премії у зв'язку з перемогою у Стокгольмському арбітражному суді у спорі з ПАТ "Газпром" щодо транзитного контракту, а також інформація про розмір виплаченої премії, відповідно до закону України "Про доступ до публічної інформації", є публічною та може бути надана за запитом на інформацію", – ідеться в рішенні суду.

Улітку 2018 року наглядова рада "Нафтогазу" ухвалила рішення виплатити 41 співробітникові компанії премії на загальну суму понад $46 млн за те, що Стокгольмський арбітраж задовольнив позов української сторони до "Газпрому" про недостатні обсяги транзиту.

Повідомляли, що голова НАК "Нафтогаз" Андрій Коболєв отримав 207 млн грн ($7,9 млн), а комерційний директор Юрій Вітренко – 158 млн грн ($6 млн).

Прем'єр-міністр України Володимир Гройсман заявив, що занепокоєний таким розміром премій, і написав лист-звернення до наглядової ради НАК. Йому відповіли, що не мають наміру переглядати своє рішення.

Коболєв заявив, що переказав свою премію матері у США.

18 червня Кабінет Міністрів України заборонив виплати бонусів і винагород менеджерам державних компаній.

"Главком" з посиланням на проект фінансового плану "Нафтогазу" на 2019 рік повідомляв, що топ-менеджерам компанії в 2019 році планувалося виплатити в середньому за $2,2 млн.