Трамп заявив, що гроші на відновлення Сирії замість США дасть Саудівська Аравія

Трамп не уточнив, яку суму виділить Саудівська Аравія
Фото: ЕРА

Добре, що Сирії допоможе відновитися розташована по сусідству багата країна Саудівська Аравія, а не "велика країна", розташована за кілька тисяч кілометрів, зазначив президент США Дональд Трамп.

Саудівська Аравія внесе гроші на відновлення Сирії замість Сполучених Штатів. Про це 24 грудня у Twitter повідомив американський президент Дональд Трамп.

"Саудівська Аравія погодилася витратити необхідні гроші, щоб допомогти відновити Сирію, а не Сполучені Штати... Хіба це не добре, коли дуже багаті країни допомагають сусідам відновитися, а не велика країна США, яка розташована за 5 тис. миль", – написав він.

Про яку суму йдеться і на що конкретно її має бути витрачено, президент США не уточнив.

Війна в Сирії триває з 2011 року. У бойових діях беруть участь урядові війська, опозиціонери, радикальні ісламісти, курди і бойовики "Ісламської держави". У вересні 2014 року операцію проти ІДІЛ почала коаліція на чолі зі США. У вересні 2015 року до конфлікту в Сирії приєдналася Росія, у серпні 2016-го – Туреччина.

Президент США Дональд Трамп 19 грудня 2018 року оголосив про перемогу над бойовиками "Ісламської держави" в Сирії. Прес-секретар Білого дому Сара Сандерс повідомила, що виведення американських військ із цієї країни вже почали.

Американські військовослужбовці в Сирії переважно тренують місцеві неурядові військові формування, які ведуть боротьбу з ІДІЛ.