У "Нафтогазі" оголосили, що вперше починають продавати в Україні дизпаливо з Білорусі

Раніше "Нафтогаз" імпортував дизпаливо тільки для власного перероблення
Фото: Нафтогаз - Naftogaz / Facebook

У вересні "Нафтогаз" доправить в Україну 30 тис. тонн дизпалива з Білорусі та реалізує його на українському ринку разом із паливом власного виробництва, зазначив керівник дивізіону "Нафта" групи "Нафтогаз" Микола Гавриленко.

Компанія "Нафтогаз" уперше імпортувала з Білорусі партію нафтопродуктів для реалізації на ринку України. Про це 24 вересня повідомили в компанії з посиланням на керівника дивізіону "Нафта" групи "Нафтогаз" Миколу Гавриленка.

"Група "Нафтогаз" уперше імпортувала з Білорусі партію нафтопродуктів для їх продажу на українському ринку... Раніше група "Нафтогаз" імпортувала виключно продукти для переробки на власних потужностях", – ідеться в повідомленні.

За даними Гавриленка, у вересні "Нафтогаз" доправить 30 тис. тонн дизельного палива виробництва Мозирського нафтопереробного заводу.

"Реалізуємо ці обсяги разом із паливом власного виробництва. Надалі плануємо активно розвивати напрямок трейдингу, адже питання ресурсного наповнення ринку України та диверсифікації джерел постачання дуже актуальні", – пояснив він.

У компанії зазначили, що виробляють до 10 тис. тонн дизпалива на місяць, а власне споживання "Нафтогазу" становить приблизно 5 тис. тонн на місяць.

1 серпня почали діяти спецмита на імпорт із Росії дизельного палива і скрапленого газу, запроваджені українським урядом у відповідь на розширення російських економічних санкцій.

6 серпня представник президента України у Кабінеті Міністрів Андрій Герус заявляв, що у зв'язку із цим немає причин для зростання цін. Він анонсував постачання дизпалива, зокрема з Литви та Білорусі.