У порту Южний зафіксовано небезпечний зсув причалів – ЗМІ

Видання наводить фото причалів №5 і №6, зроблене із дрона
Фото: censor.net.ua

Южний побудовано на мулистому ґрунті, який під час днопоглиблення міг стекти в море й послабити основу для причальних конструкцій, крім того, причали порту роками використовують як склади, що порушує норми їх експлуатації, пише "Цензор.НЕТ".

У найбільшому морському порту України ДП "МТП Южний" на причалах №5 і №6 зафіксовано зсув конструкцій, який міг статися внаслідок недавнього днопоглиблення. Про це пише видання "Цензор.НЕТ" у матеріалі "Причалили до дна".

Автор Леонід Кабаненко посилається на звіт про деформаційний стан згаданих причалів, складений одеською інжиніринговою фірмою "Анкор". У червні фахівці цієї фірми за договором з Адміністрацією морських портів України провели заміри й зафіксували на причалах №5 і №6 зміщення конструкцій, що перевищує максимально допустимі значення.

"До проведення наступного чергового циклу спостережень (листопад 2019 року) обмежити експлуатаційні навантаження в межах секцій 7, 8, 9 причалів №5 і №6 до 0 кН/м&³2; по всій ширині споруди", – цитує редакція документ, який опинився в її розпорядженні.

Опитані журналістами експерти назвали основною причиною зміщення днопоглиблення операційної акваторії причалів із 19 до 21 м. Вони зазначають, що Южний побудовано на мулистому ґрунті, який під час днопоглиблення міг стекти в море й послабити основу для причальних конструкцій.

Інша ймовірна причина – неналежна експлуатація причалів.

"Учасники ринку стверджують, що роками причали порту Южний використовують як склади – сипкі вантажі просто залишають лежати, оскільки належного складу в порту немає. Це є грубим порушенням норм експлуатації причалів", – пише автор.

Видання наводить фото причалів №5 і №6, зроблене із дрона, і доходить висновку, що рекомендацій фірми "Анкор" про нульове навантаження на ці причали не виконують.