Співробітники одеського порту попросили Гройсмана звільнити голову філії Адміністрації морських портів Ткачука

Співробітники порту вийшли на пікет
Фото: odessamedia.net

Одеські портовики вийшли на мітинг із вимогою до прем'єр-міністра Володимира Гройсмана звільнити голову Одеської філії Адміністрації морських портів України Ігоря Ткачука, оскільки він, за їхніми даними, причетний до корупції і махінацій із державними буксирами.

Співробітники одеського порту сьогодні влаштували акцію протесту під готелем "Одеса", де відкрився ХV Український муніципальний форум за участю прем'єр-міністра України Володимира Гройсмана. Портовики вимагають від глави уряду, щоб він звільнив керівника Одеської філії Адміністрації морських портів України (АМПУ) Ігоря Ткачука, повідомляє місцеве видання "Одесса-медиа".

Мітингувальники заявили, що чиновник причетний до корупції і масштабних махінацій із державними буксирами, вони принесли плакати "Гройсман, прибери Ткачука, звільни порт", "Гройсман, забери Ткачука із собою" і "Ткачука у відставку".

"Я віддав одеському портофлоту майже 10 років, але кілька місяців тому мене, як і багатьох моїх колег, звільнили. Причина – Ткачук разом зі своїм бізнес-партнером [громадянином РФ Андрієм] Марісовим нібито завели в порт свої буксирні фірми, які наразі виконують 70% усіх проводжень. Виходить, наші буксири, імовірно, працюють на Марісова, там його люди, а ми сидимо без роботи. Усіх, хто відкриває рот, відразу звільняють. У порту кажуть, що Ткачук, можливо, людина Гройсмана, тому ми прийшли до прем'єра з надією, що він нас почує і допоможе вигнати з порту цю буксирну мафію. Ткачука необхідно звільнити якнайшвидше, інакше він, імовірно, знищить не тільки порт", – цитує портал звільненого співробітника портофлоту Н., який відмовився назвати своє прізвище.

Ще один співрозмовник видання заявив, що Ткачук забирав у співробітників частину зарплати.

"Мало того, що Ткачук віддав усі буксирні проводження своєму спільнику, залишивши нас без роботи і викинувши на вулицю, так він завів у порту нове правило – Ткачук та його заступники нібито змушували частину зарплати знімати готівкою і віддавати їм. Це верх цинізму. Такого в одеському порту ще ніколи не було", – зазначив співробітник К.

Про те, що Ткачук займається махінаціями з державними буксирами, завдаючи порту і державі збитків, заявив позафракційний народний депутат України Сергій Лещенко в ефірі "24 каналу" 11 червня у програмі "Чесна політика з Сергієм Лещенком".

Прокуратура Одеської області навесні 2018 року відкрила кримінальне провадження проти керівників ОМТП у справі ТОВ "Екофлот", писало агентство УНІАН. 11 лютого 2019 року під офісом АМПУ в Одесі відбувся мітинг працівників ОМТП та громадських активістів, які протестували проти "буксирної мафії" і компаній Марісова, повідомляло агентство.

У березні цього року Служба безпеки України провела обшуки в одеських офісах компаній, пов'язаних з Андрієм Марісовим. Обшуки санкціонував Шевченківський районний суд Києва своїм рішенням від 23 січня 2019 року за обвинуваченням у фінансуванні тероризму та посяганні на територіальну цілісність України, зазначало видання "Апостроф".