Український уряд виділив МВС 140 млн грн на засоби захисту

Рішення про виділення МВС грошей Кабмін ухвалив на засіданні 25 березня
Фото: kmu.gov.ua

140 млн грн, призначені для системи органів Міністерства внутрішніх справ України, виділять із резервного фонду.

Кабінет Міністрів України на засіданні 25 березня ухвалив рішення виділити Міністерству внутрішніх справ додатково 140 млн грн, передає кореспондент видання "ГОРДОН".

Як розповів міністр економіки, торгівлі та сільського господарства Ігор Петрашко, за ці гроші планують закупити засоби індивідуального захисту для системи органів МВС під час проведення протиепідемічних заходів та санітарного контролю.

Гроші буде виділено з резервного фонду державного бюджету.

У систему МВС входять Національна поліція, Державна прикордонна служба, Державна служба з надзвичайних ситуацій, Державна міграційна служба та Національна гвардія.

Через поширення коронавірусної інфекції COVID-19 в Україні до 24 квітня запровадили карантин. У країні заборонили масові заходи, закрили навчальні заклади, торговельні центри, магазини (окрім продуктових та аптек), ресторани, кав'ярні та бари, спортивні зали, салони краси й нічні клуби, зупинили авіасполучення з іншими країнами і внутрішні пасажирські перевезення. Роботодавців закликали перевести співробітників на дистанційний режим роботи.

Щодня дотримання карантинних заходів в Україні контролює 15 тис. правоохоронців, повідомили в поліції.

За даними МОЗ станом на ранок 25 березня, кількість тих, хто заразився коронавірусом в Україні, становить 113 осіб, четверо хворих померли.

Спалах COVID-19 виник у грудні 2019 року в Китаї. 11 березня Всесвітня організація охорони здоров'я оголосила поширення коронавірусу пандемією. За даними американського Університету Джонса Гопкінса станом на 25 березня, загальна кількість інфікованих у світі перевищила 430 тис., із них понад 111 тис. одужало, а 19 675 померли.