"Укравтодор" залучив на оновлення доріг понад 5,7 млрд грн під державні гарантії

На підписанні угоди між "Укравтодором" та "Укрексімбанком" був присутнім президент України Володимир Зеленський
Фото: president.gov.ua

"Укравтодор" підписав угоду з "Укрексімбанком", яка передбачає фінансування ремонту українських доріг на загальну суму 19,3 млрд грн.

"Укравтодор" залучив на оновлення українських доріг 5,782 млрд грн під державні гарантії. Про це 30 квітня повідомляє сайт Офісу президента.

На підписанні угоди між "Укравтодором" та "Укрексімбанком" про надання першого траншу фінансування був присутнім глава держави Володимир Зеленський.

"Незважаючи на карантинні заходи в нашій країні, найголовніше, що держава працює і разом із банківською сферою та будівельними компаніями будує кілометри доріг та "зшиває" нашу країну! Як я вже казав, дороги, мости – це пріоритет", – заявив президент.

Зеленський також підкреслив, що ця програма сприяє створенню додаткових робочих місць в Україні.

Зазначено, що загальна сума фінансування становитиме 19,3 млрд грн.

"Ми як державний банк підтримуємо "Велике будівництво". Із підписанням угоди "Укравтодор" отримає перший транш у сумі 5,782 млрд грн за ставкою 10,5% річних, що на 2% нижче, ніж передбачив Кабмін", – сказав голова правління "Укрексімбанку" Євген Мецгер.

Загалом 2020 року заплановано відремонтувати та побудувати понад 4 тис. км доріг державного значення, зазначили в Офісі президента.

Радник голови "Укравтодору" Юрій Голик у лютому заявив, що загалом обсяг виділених на дорожні роботи коштів 2020 року становитиме 113 млрд грн.