"Укрзалізниця" показала перший зерновоз власного виробництва

Будівництво нових зерновозів освоїли на Панютинському вагоноремонтному заводі
Фото: Євген Кравцов / Facebook

Голова "Укрзалізниці" Євген Кравцов повідомив, що майже все комплектування та матеріали першого в історії компанії зерновоза виробили в Україні.

10 травня голова "Укрзалізниці" Євген Кравцов опублікував на своїй сторінці у Facebook фотографію зерновоза, який побудували на потужностях компанії.

"Це перший зерновоз в історії компанії, який збудували самостійно на власних потужностях. Усі комплектуючі та матеріали – українського виробництва (окрім елементів гальмівного обладнання)", – написав він.

Виробництво освоєно на базі Панютинського вагоноремонтного заводу, який є філією "Укрзалізниці".

"У новому зерновозі збільшили об'єм. Серійно такі виготовляють лише два підприємства в Україні. Так що готуємося до розширення ринку вітчизняного вагонобудування", – повідомив Кравцов.

Він додав, що випробування першого зерновоза вже провели. Його мають право експлуатувати у країнах СНД і Балтії.

У прес-службі "Укрзалізниці" повідомили, що об'єм дослідного зразка моделі 19-6938 – 120 м&³3; за максимального об'єму наявних у компанії зерновозів – 94 м&³3;. Конструкційна швидкість становить 120 км/год.

Кравцов повідомив, що цього року компанія виділить фінансування для підготовки серійного виробництва зерновозів цієї моделі.