Власницю нерозмитненого Cadillac в Одесі оштрафували на 3,6 млн грн

Одеситка Світлана придбала автомобіль Cadillac Escalade 2007 року випуску два роки тому
Скріншот: ДжеДАІ / Facebook

Жінку-водія Cadillac Escalade із литовськими номерами в Одесі оштрафували на 3,6 млн грн за порушення умов транзиту через територію України – на 300% від вартості розмитнення автомобіля.

В Одесі жінку оштрафували на 3,6 млн грн за їзду на нерозмитненому Cadillac Escalade, повідомляє прес-служба Приморського районного суду міста.

"6 листопада 2017 року постановою Приморського районного суду міста Одеси відмовлено у задоволенні позовної заяви Світлани Н. до Одеської митниці ДФС про скасування постанови у справі про адміністративне правопорушення, якою на неї як на водія автомобіля Cadillac Escalade, державний номерний знак Литовської Республіки, було накладено штраф у розмірі 3 млн 651 тис. 387,15 грн за порушення умов транзиту через митну територію України", – ідеться в повідомленні.

Спільнота "ДжеДАІ" у Facebook опублікувала відеосюжет про інцидент. Одеситка Світлана зі своїм чоловіком два роки тому придбали Cadillac Escalade 2007 року випуску за довіреністю. Автомобіль їм привіз іноземець. Після цього у сім'ї почалися проблеми з поліцією і митницею. "Я сиділа в автомобілі з вимкненим двигуном. Тут підійшли поліцейські й почали вимагати документи. Потім вони забрали ключі і документи на машину. Поліцейський сів за кермо Cadillac, мене посадили в машину поліції, і ми поїхали на митницю", – розповіла Світлана.

У місцевому підрозділі Державної фіскальної служби України на жінку склали протокол про ухилення від сплати податків і постановили виплатити приблизно 3,6 млн грн штрафу – 300% від вартості розмитнення автомобіля.

6 вересня в Києві під Верховною Радою пройшла акція за легалізацію нерозмитнених авто.

Наразі акцизні збори в Україні настільки високі, що перевищують усі інші податки під час розмитнення європейських авто, заявив у коментарі виданню "ГОРДОН" економіст, виконавчий директор Міжнародного фонду Блейзера Олег Устенко.

Представник президента у ВР Ірина Луценко заявляла, що законопроект, який забороняє незаконне ввезення в Україну автомобілів з іноземною реєстрацією та номерами, буде розроблено до листопада.