Wizz Air оголосила про скасування плати за ручну поклажу

Обсяг багажу, який можна провозити безкоштовно, подорожуючи з WizzAir, збільшиться на 50%
Фото: ЕРА

Пасажири лоукост-авіакомпанії Wizz Air зможуть брати із собою на борт літака один предмет ручної поклажі розміром 55x40x23 см, вартість його перевезення з 29 жовтня 2017 року буде включено до вартості квитка.

Угорська бюджетна авіакомпанія Wizz Air оголосила, що з 29 жовтня 2017 року скасовує плату за ручну поклажу. Відповідну заяву опублікували на її сайті.

"Пасажири матимуть право взяти на борт один предмет ручної поклажі, який відповідає розмірам 55x40x23 см. Цю поклажу включено до вартості квитка", – зазначили в компанії.

Отже, обсяг багажу, який можна провозити безкоштовно, збільшиться на 50%.

У компанії зазначили, що всім, хто збирається подорожувати 29 жовтня та після цієї дати й уже заплатив за провезення ручної поклажі безпосередньо через канали Wizz Air, нададуть відшкодування в розмірі 120% від сплаченої суми.

Wizz Air – найбільший бюджетний авіаперевізник у Центральній і Східній Європі, який пропонує рейси більш ніж за 500 маршрутами з 28 баз, поєднуючи 141 напрямок у 42 країнах.

На ринок України компанія Wizz Air прийшла у 2008 році, а у 2015 році в межах реструктуризації вирішила закрити своє дочірнє підприємство в Україні та скоротити кількість рейсів. У компанії зазначили, що це пов'язано з нестабільною ситуацією у Східній Україні та девальвацією гривні.

У травні 2016 року генеральний директор авіакомпанії Йожеф Вараді заявив, що ситуація в Україні стабілізується та Wizz Air серйозно розглядає можливість розширення своєї присутності на українському ринку.

У 2016 році авікомпанія відкрила кілька нових рейсів із Києва. Так, у грудні Wizz Air здійснила перший рейс Київ – Братислава.

12 липня у 2017 році в Wizz Air заявили, що у 2018 році планують збільшити частоту рейсів на найпопулярніших в Україні напрямках – 11 додаткових рейсів на тиждень в межах літнього розкладу з Києва.