Заступник міністра фінансів України заявив, що ДФС розділять на три окремі органи

Державну фіскальну службу планують реформувати

Фото: Державна фіскальна служба України / Facebook

Заступник міністра фінансів України Сергій Верланов повідомив 16 жовтня про плани уряду реформувати Державну фіскальну службу. Її розділять на три органи: перший адмініструватиме податки, другий – митні платежі, а третій – розслідуватиме фінансові злочини.

Державну фіскальну службу України (ДФС) планують розділити на три рівнозначні за функціоналом органи. Про це 16 жовтня заявив заступник міністра фінансів Сергій Верланов на зустрічі з представниками 25 бізнес-асоціацій та галузевих об'єднань, повідомила 17 жовтня прес-служба Міністерства фінансів України.

За словами заступника міністра, після реформування ДФС один з органів адмініструватиме податки, другий – митні платежі, а третій – розслідуватиме фінансові злочини.

Верланов також зазначив, що зараз важливо демілітаризувати податкову адміністрацію та усунути перешкоди для платників.

Інших подробиць щодо реформування ДФС прес-служба міністерства не повідомила.

ДФС було створено постановою Кабінету Міністрів України від 21 травня 2014 року, реорганізувавши Міністерство доходів і зборів, яке, зі свого боку, указом президента від 24 грудня 2012 року об'єднало в собі Державну податкову та Державну митну служби України. Діяльність ДФС координує уряд.