Завершився черговий раунд переговорів про створення зони вільної торгівлі з Ізраїлем – заступник міністра економіки України

Переговори про ЗВТ з Ізраїлем вийшли на фінішну пряму
Фото: ЕРА

Україна та Ізраїль вийшли на фінішну пряму в переговорах про створення зони вільної торгівлі, повідомила заступник міністра економічного розвитку і торгівлі Наталія Микольська.

Україна та Ізраїль завершили черговий раунд переговорів про створення зони вільної торгівлі (ЗВТ). Про це у своєму Facebook 27 вересня повідомила заступник міністра економічного розвитку і торгівлі – торговельний представник України Наталія Микольська.

"Сьогодні ми на крок ближче до створення ще однієї зони вільної торгівлі. Щойно завершили черговий раунд переговорів. Переговори дуже насичені та непрості, але нам удалося вийти на фінішну пряму", – написала вона.

За словами заступника міністра, ЗВТ має створювати нові можливості для українських експортерів.

"Саме тому ми ставимо за мету забезпечити безмитний доступ якомога більшої кількості сільськогосподарських і промислових товарів на ринок Ізраїлю", – розповіла Микольська.

Переговори про створення зони вільної торгівлі Україна та Ізраїль ведуть кілька років. Під час телефонної розмови у 2015 році й особистої зустрічі у 2016-му президент України Петро Порошенко і прем'єр-міністр Ізраїлю Нетаньяху домовлялися пришвидшити підписання документа.

У травні 2017 року прем'єр-міністр України Володимир Гройсман за підсумками зустрічі зі своїм ізраїльським колегою заявив, що сторони розраховують підписати угоду про ЗВТ до кінця року.