Гройсман: Угода про зону вільної торгівлі з ЄС і Канадою відкриває для України нові ринки та можливості

Гройсман: На сьогодні нашим завданням є активізація торговельних відносин, надання їм свіжого дихання
Фото: Ростислав Гордон / Gordonua.com

На шляху до європейської інтеграції на Україну чекає подальше поглиблення торговельних відносин із Європейським союзом, заявив прем'єр-міністр України Володимир Гройсман.

Угода про зону вільної торгівлі між Євросоюзом і Канадою відкриває для України нові можливості. Про це заявив прем'єр-міністр України Володимир Гройсман у привітанні працівникам сфери торгівлі, опублікованому на урядовому порталі.

"На сьогодні нашим завданням є активізація торговельних відносин, надання їм свіжого дихання. На шляху європейської інтеграції на нас чекає подальше поглиблення торговельних відносин із Європейським союзом. Угода про зону вільної торгівлі з Європейським союзом і Канадою відкриває для України нові ринки та нові можливості, якими ми вже починаємо користуватися", – заявив прем'єр.

Угоду про зону вільної торгівлі підписали 11 липня 2016 року під час візиту до України прем'єр-міністра Канади Джастіна Трюдо.

19 травня 2017 року за створення зони вільної торгівлі з Україною проголосував Сенат Канади.

Із моменту набуття чинності угоди Канада відкриє для українських експортерів 98% свого ринку товарів, що є предметом двосторонньої торгівлі.

Закон "Про ратифікацію Угоди про вільну торгівлю між Україною та Канадою" Верховна Рада ухвалила 14 березня 2017 року.

Канада завершила процес ратифікації угоди 1 червня.