Акції пов'язаних зі скейтбордингом японських компаній зросли після перемоги японців на Олімпіаді

Японка Момідзі завоювала золото на змаганнях зі скейтбордингу
Фото: EPA
Акції низки японських компаній, пов'язаних зі скейтбордингом, зросли після того, як Японія перемогла на змаганнях зі скейтбордингу на Олімпіаді 2020. Про це 26 липня повідомило агентство Bloomberg.

25 липня в Токіо відбулися перші в історії Олімпіади чоловічі змагання зі скейтбордингу. У них золото завоював 22-річний японець Юто Хорігомо.

Наступного дня відбулися жіночі змагання, золото і бронзу в них узяло ще дві японки – 13-річна Момідзі Нісія і 16-річна Фуна Накаяма.

Після цих перемог акції японської компанії Morito Co., що займається поширенням інвентарю для скейтбордингу, зросли на 12%.

Крім того, акції компанії-власника соцмережі Mixi, чий підрозділ спонсорує володаря золота Хорігомо, продемонстрували найбільше протягом семи тижнів зростання – 2,8%.

Зростання акцій фіксували навіть у компаній, безпосередньо не пов'язаних зі скейтбордингом. Акції компанії – торговця замороженими морепродуктами Hohsui Corp. підскочили на 9,5%, а обсяг торгівлі ними на 4000% перевищив середні денні показники останніх трьох місяців. Будівлю і логотип цієї компанії було добре видно на задньому тлі церемонії нагородження медалями Нісії та Хорігомо в парку міського спорту Аріаке в Токіо.

Контекст:

Олімпійські ігри 2020 року мали відбутися в Токіо з 24 липня до 9 серпня минулого року, через поширення коронавірусної інфекції змагання перенесли на 2021 рік. Їх проводять без глядачів із 23 липня до 8 серпня.

Зараз у медальному заліку лідирують США – у них вісім золотих, три срібні й вісім бронзових медалей. На другому місці Японія, на третьому – Китай. Україна ділить 42-ге місце з Казахстаном і Німеччиною, у неї три бронзи – у жіночому дзюдо, у чоловічому фехтуванні та у стрільбі з пневматичного пістолета.