Apple планує відкрити представництво в Києві цього року – голова митниці

За слова Рябікіна, в Apple поки багато митних питань в Україні
Фото: EPA

Американська компанія Apple готується відкрити пряме представництво в Києві вже цього року. Про це сказав голова Державної митної служби Павло Рябікін 7 червня в інтерв'ю "Бабелю".

Рябікін розповів, що вже зустрічався в представниками Apple. За його словами, зараз у компанії багато митних питань, про які він і сам не знав.

"Виявляється, є два типи телефонів: одні для продажу, інші для сервісних центрів – ці телефони дають замість зламаних. Але коли такий телефон перетинає кордон України, для нас він рівно такий же, як інші, хоча насправді – не такий", – зазначив він.

Контекст:

Apple – виробник комп'ютерів, смартфонів, аудіоплеєрів, програмного забезпечення. Завдяки інноваційним технологіям та естетичному дизайну корпорація створила в індустрії споживчої електроніки унікальну репутацію, яку можна порівняти з культом.

У 2021 році Apple стала найдорожчим брендом. Вартість бренда оцінили у $263,4 млрд. Компанія вийшла на позицію лідера вперше за п'ять років, у 2020 році вона була на третій сходинці рейтингу.

Видання LIGA.net 31 травня повідомило, що Apple цьогоріч планує відкрити повноцінне представництво в Україні.