Авдіївський коксохім заявив про плани відновити всі печі, які постраждали через бойові дії, до 2027 року

Кожна четверта сім'я в Авдіївці пов'язана з роботою на коксохімі
Фото: avdeevka.city

Цього року інвестиції компанії "Метінвест" у поточні та капітальні ремонти, модернізацію виробничих потужностей, охорону праці та соціальну сферу Авдіївського коксохіму становитимуть 1,8 млрд грн, розповів гендиректор підприємства Віталій Литовка в інтерв'ю порталу Avdeevka.City.

Авдіївка розташована на лінії фронту, це накладає відбиток на роботу Авдіївського коксохімічного заводу, зокрема через перебої з електроенергією постраждав пічний фонд, зазначив він.

"Ми розуміємо, від стабільної роботи містоутворювального підприємства залежить життя і розвиток Авдіївки, металургійні підприємства Маріуполя і Запоріжжя, економіка країни. Сьогодні ми продовжуємо жити і працювати в нестандартних умовах. Як і раніше, Авдіївка розташована на лінії фронту, що накладає відбиток не лише на роботу підприємства, але й на логістику і кількість підрядників, які до нас приїжджають. Окрім того, серйозно постраждав пічний фонд, адже через перебої з електропостачанням падала температура в коксових печах. Зрештою вогнетривка кладка камер коксування зруйнувалася, і це безпосередньо позначилося на роботі основних цехів. Тому один із важливих напрямів нашої інвестиційної програми – відновлення коксових печей. Ми плануємо до 2027-го оновити весь пічний фонд", – розповів Литовка.

Він додав, що торік на заводі ввели в експлуатацію 71 камеру коксування.

"Цьогоріч інвестицій компанії "Метінвест" у поточні та капітальні ремонти, модернізацію виробничих потужностей, охорону праці, соціальну сферу удвічі більше – практично 1,8 млрд грн. Суми величезні, плани великі. Усе це вимагає величезних сил і енергії, і це праця всього колективу нашого підприємства, за що їм велика подяка. Ми вже придбали новий електровоз, очікуємо постачання дверезйомної машини в коксовий цех №2. Також чекаємо постачання і запуску в роботу коксовиштовхувальної машини в КЦ №3. Ми ремонтуємо два котли. Займаємося чищенням двох конденсаторів для підвищення вироблення генерації електроенергії. Тривають роботи щодо уловлюваних цехів. У нас є ціла програма з підвищення вироблення власної електроенергії. Окрім усього іншого, будуємо нову сучасну градільню для ТЕЦ і для цеху водопостачання", – перерахував керівник.

Литовка підкреслив, що кожна четверта сім'я в Авдіївці пов'язана з роботою на коксохімі.

Контекст:

До складу української компанії "Метінвест" входять видобувні і металургійні підприємства в Україні, Європі та США, а також торговельна мережа у всьому світі.

Авдіївський коксохімічний завод є найбільшим у Європі.

Авдіївка – місто в центральній частині Донецької області, розташоване на кордоні з окупованим Донецьком і підконтрольне уряду України. З березня 2016 року поблизу Авдіївської промзони тривали активні бойові дії, обстріли тривають і нині. Через атаки бойовиків "ДНР" у місті періодично були відсутні електропостачання і вода.